Sikeres all-on-4

Dr. Kovács Roland vezető fogorvosunk írása

Látott Ön már all-on-4 technika előtte-utána röntgenképet? Szerintem bámulatos, nem hiába ez a kedvenc kezelésem és erről a technikáról neveztem el a rendelőmet is. 🙂

Na de nézzünk meg akkor egy konkrét all-on-4 esetet röntgenképekkel.

Páciensem elmúlt 60 éves, előrehaladott parodontózissal küzd.

Ahogy az előtte röntgenképen látjuk, egy része a fogaknak letört, a megmaradt fogak is lötyögnek-mozognak, nincsenek már a csontban, szinte mindenhol gyulladás van.

A rágófogak nagy részét régen elvesztette már, ott a csont is teljesen leépült, berajzoltam két oldalon a röntgenképen az arcüreg vonalát, látszik, hogy szinte alig van csont már azon a területen.

Páciensemnek ebben az állapotban egyetlen esélye van fix, csavarozott fogsorhoz jutni csontpótlás nélkül: az all-on-4 kezelés.

Az all-on-4 kezeléshez ugyanis az első régióban szükséges megfelelő csontállomány, így az all-on-4 kezelést akkor is el tudjuk végezni, amikor a hátsó, rágó régióban gyakorlatilag egyáltalán nincs már csont, ahogy ebben az esetben is.

A műtéteket két, egymást követő nap végeztem, egyszerre egy állcsontot szoktam megműteni. A fogakat sebészi gondossággal eltávolítottam, majd behelyeztem all-on 4 technikával 4-4 implantátumot speciális pozíciókban. 2 nappal később páciensem fix, csavarozott körhíddal távozott rendelőmből.

Nézze az eredményt:

Az utána röntgenképen látszik, hogy milyen szépen követtem a műtét során az arcüreg vonalát, optimálisan kihasználva a meglévő csontozatot. Ez akár egy tankönyvi példa is lehetne all-on-4 műtétre.

Még a gyógyulási idő alatt sem fogja vizespohárba dobni a protézist, hanem kényelmesen, fix ideiglenessel gyógyul. 

Érdekli Önt is az all-on-4 eljárás? Várom szeretettel rendelőmben!

Ha tetszett, oszd meg!

További érdekes cikkeink

Az all-on-4 kezelés top 5 előnye
Ha elégedetlen jelenlegi fogsorával és álmodozik arról, hogy újra félelem nélkül haraphasson bele egy almába, vagy magabiztosan mosolyogjon, akkor itt van 5 ok, amiért érdemes...
Miért válassza az all-on-4 kezelést?
Az all-on-4 kezelés számos előnnyel járhat. Az új fogpótlások az all-on-4 eljárás során azonnal rögzítésre kerülnek, lehetővé téve a páciensek számára az azonnali fogpótlást és...
Veszélyes a fogászati CT?
Dr. Kovács Roland vezető fogorvosunk írása Ön is gondolkodott már, hogy mennyi fogászati CT felvétel készülhet Önről, hogy az káros hatással legyen? A CBCT felvétel...