Mióta létezik az all-on-4 kezelés?

Az all-on-4 kezelés egy viszonylag új fogászati eljárás, amelynek története a 20. század végi és a 21. század eleji fejlesztésekre vezethető vissza.

Az eljárás koncepcióját Dr. Paulo Malo portugál fogorvos fejlesztette ki a 1990-es évek elején. Dr. Malo arra törekedett, hogy egy olyan megoldást találjon, amely lehetővé teszi a fogatlanság vagy komoly fogvesztés problémájával küzdő páciensek számára, hogy gyorsan, hatékonyan és megbízhatóan helyrehozzák fogazatukat anélkül, hogy hosszú ideig tartó műtéti beavatkozásokra lenne szükség.

Dr. Malo felismerte, hogy azoknak a pácienseknek, akik elvesztették az összes fogukat egy vagy mindkét állkapocsban, gyakran szükségük van teljes fogpótlásra vagy protézisre. Viszont a hagyományos implantátumok alkalmazása során az eljárás hosszadalmas lehetett, és gyakran jelentős időbe telt, amíg a páciensek kész protézist kaptak.

Ebből a felismerésből született az all-on-4 eljárás koncepciója. Az all-on-4 arra összpontosít, hogy négy implantátumot helyezzenek el az állkapocsban, amelyek optimális rögzítést biztosítanak egy teljes fogsor protéziséhez. Az all-on-4 eljárásnak köszönhetően a beavatkozás kevesebb implantátumot igényel, és az implantátumokat úgy helyezik el, hogy kihasználják az állkapocs anatómiáját és megerősítő tulajdonságait.

Az all-on-4 kezelés jelentős előnyökkel jár a hagyományos protézisekhez vagy implantátumokhoz képest, mint például rövidebb műtéti idő, gyorsabb gyógyulás, és azonnali fogsor felhelyezés lehetősége.

Az eljárás elterjedése során további fejlesztések és finomítások történtek az eljárásban, amelyeknek köszönhetően az all-on-4 ma már egyre elismertebb és széles körben elfogadott megoldás.

Ha tetszett, oszd meg!

További érdekes cikkeink

Az all-on-4 kezelés top 5 előnye
Ha elégedetlen jelenlegi fogsorával és álmodozik arról, hogy újra félelem nélkül haraphasson bele egy almába, vagy magabiztosan mosolyogjon, akkor itt van 5 ok, amiért érdemes...
Miért válassza az all-on-4 kezelést?
Az all-on-4 kezelés számos előnnyel járhat. Az új fogpótlások az all-on-4 eljárás során azonnal rögzítésre kerülnek, lehetővé téve a páciensek számára az azonnali fogpótlást és...
Sikeres all-on-4
Dr. Kovács Roland vezető fogorvosunk írása Látott Ön már all-on-4 technika előtte-utána röntgenképet? Szerintem bámulatos, nem hiába ez a kedvenc kezelésem és erről a technikáról...