Milyen esetekben segít a mini implantátumos fogsor?

A mini implantátumok kisméretű, biokompatibilis csavarok, melyek titán ötvözetből készülnek, és egy egyszerű műtéti eljárással helyezhetők be a csontba. Az implantátumokat egy kis (1,1mm átmérőjű) fúróval előkészített nyíláson keresztül csavarozódnak az állkapocsba. Önmetsző jellege miatt stabilan rögzülnek, így általában azonnal terhelhetőek. Ez azt jelenti, hogy a beültetést követően azonnal rögzíthető rájuk a fogsor, nincs szükség várakozásra vagy további késleltetésre.

A mini implantátum, vagy más néven tűimplantátum, hosszú távú megoldást kínál azoknak a pácienseknek, akik számára aktuálissá vált a teljes fogsor pótlása, vagy akik jelenleg is kivehető fogpótlást viselnek, például műfogsor formájában, de elégedetlenek a jelenlegi megoldással. A mini implantátumos fogsor kiváló alternatívát kínál olyan helyzetekben, amikor a hagyományos implantátumok alkalmazása nem megfelelő vagy nem lehetséges. Ezek a kisebb méretű implantátumok számos előnnyel járnak, amelyek sok páciensnek segíthetnek megoldást találni fogászati problémáikra.

Egyik fő előnye a mini implantátumoknak az alacsonyabb csontigény. Gyakran előfordul, hogy a pácienseknek nem elegendő a megfelelő csontsűrűségük a hagyományos implantátumok beültetéséhez. A mini implantátumok kisebb mérete és a kevesebb csontigény miatt azonban könnyebben beilleszthetők a gyengébb csontszerkezetekbe is.

Ezenkívül a mini implantátumok általában költséghatékonyabbak is a hagyományos implantátumoknál, ami lehetővé teszi számos páciens számára, hogy megfizethető megoldást találjanak. Emellett a mini implantátumok kevesebb helyet igényelnek az állkapocsban, így ideálisak lehetnek olyan pácienseknek, akiknél korlátozott a rendelkezésre álló hely.

Fontos!

A mini implantátumok gyakran lehetővé teszik a rövidebb műtéti eljárásokat is, ami csökkentheti a beavatkozás utáni gyógyulási időt és a kényelmetlenséget. Ez különösen fontos lehet olyan páciensek számára, akik egészségügyi állapota korlátozhatja a hosszabb és összetettebb beavatkozásokat.

Ha tetszett, oszd meg!

További érdekes cikkeink

Az all-on-4 kezelés top 5 előnye
Ha elégedetlen jelenlegi fogsorával és álmodozik arról, hogy újra félelem nélkül haraphasson bele egy almába, vagy magabiztosan mosolyogjon, akkor itt van 5 ok, amiért érdemes...
Miért válassza az all-on-4 kezelést?
Az all-on-4 kezelés számos előnnyel járhat. Az új fogpótlások az all-on-4 eljárás során azonnal rögzítésre kerülnek, lehetővé téve a páciensek számára az azonnali fogpótlást és...
Sikeres all-on-4
Dr. Kovács Roland vezető fogorvosunk írása Látott Ön már all-on-4 technika előtte-utána röntgenképet? Szerintem bámulatos, nem hiába ez a kedvenc kezelésem és erről a technikáról...