A stéges fogsor top 5 előnye

1. Állandó és stabil rögzítés

A stéges fogsorhoz az fogimplantátumokat a csontba ültetjük be. Ez az eljárás a fogíny alatti csontszövetbe történik, ahol az implantátum szilárdan beépül a csontba. A beavatkozástól számított, minimum 3 hónapos gyógyulási idő után az implantátum stabilan rögzül a csontban, ezzel teremtve egy erős alapot a fogpótlásnak. Amint az implantátum teljesen integrálódik a csontszövetbe, a páciens számára gyakorlatilag ugyanolyan érzést nyújt, mintha saját fogakkal rendelkezne. Ez a stabilitás és természetesség nagyban növeli a páciensek önbizalmát, lehetővé téve, hogy minden nap gondtalanul használják az új, stéges fogsort.

2. Természetes kinézet

A stéges fogsor anyaga és kinézete teljesen természetes kinézetű és esztétikusnak hat. Ezen felül a a fogsort egyedileg formázzuk és színezzük, hogy tökéletesen illeszkedjen és harmonizáljon a páciens arcszerkezetével. Ennek eredményeként a stéges fogsor természetes módon illeszkedik az archoz, így a páciens mosolya teljesen természetesnek tűnik.

3. Kényelmes viselet

A stéges fogsort el lehet úgy képzelni, mint egy “kivehető körhidat”. Az implantátumokra készített stéges fogsor kényelmes, nem billeg vagy mozog, és irritációra hajlamosító elemek sem kellenek hozzá, mint például a hagyományos kivehető fogsorok esetében a ragasztó. Az implantátumok szilárdan integrálódnak a csontszövetbe, így stabil alapot biztosítanak a fogsornak. Ennek köszönhetően a páciensek gyorsan hozzászoknak az új fogsorhoz, és akár olyan kényelmesnek is érezhetik azt, mintha saját fogakkal rendelkeznének. A stéges fogsor stabilitása és megbízhatósága növeli a páciensek önbizalmát és lehetővé teszi, hogy zavartalanul éljék mindennapjaikat.

4. Nincs szájpadlás

A stéges fogsor esetében gyakorlatilag nincsen szájpadlás, emiatt a páciensek nem öklendeznek és zavartalanul érezhetik az ízeket a szájban.

5. Beszédminőség javulása

Az implantátumok megbízható rögzítése és stabilizálása kiemelkedő fontossággal bír a normális beszédminőség fenntartásában. A stéges fogsor esetében az implantátumok szilárdan rögzülnek a csontszövetbe, biztosítva, hogy a páciensek magabiztosan és zavartalanul tudjanak beszélni, anélkül hogy aggódnának a stéges fogsor esetleges ellazulása vagy kiesése miatt. Ez az előny különösen hangsúlyos a kivehető fogsorok esetében, ahol a stabilitás hiánya jelentősen befolyásolhatja a beszédet, és akadályozhatja a pácienseket abban, hogy tisztán és hatékonyan kommunikáljanak.

Tudtad?

Az implantátumok által nyújtott szilárdság és stabilitás segíti a pácienseket abban, hogy önbizalommal és hatékonyan kommunikáljanak mindennapi életük során, hozzájárulva ezzel az életminőségük javulásához.

Ha tetszett, oszd meg!

További érdekes cikkeink

Az all-on-4 kezelés top 5 előnye
Ha elégedetlen jelenlegi fogsorával és álmodozik arról, hogy újra félelem nélkül haraphasson bele egy almába, vagy magabiztosan mosolyogjon, akkor itt van 5 ok, amiért érdemes...
Miért válassza az all-on-4 kezelést?
Az all-on-4 kezelés számos előnnyel járhat. Az új fogpótlások az all-on-4 eljárás során azonnal rögzítésre kerülnek, lehetővé téve a páciensek számára az azonnali fogpótlást és...
Sikeres all-on-4
Dr. Kovács Roland vezető fogorvosunk írása Látott Ön már all-on-4 technika előtte-utána röntgenképet? Szerintem bámulatos, nem hiába ez a kedvenc kezelésem és erről a technikáról...