A mini implantátumos fogsor top 5 előnye

1. Kisebb méret és diszkréció

A mini implantátumok kisebbek és vékonyabbak a hagyományos implantátumoknál. Ennek eredményeként a fogsorokhoz történő rögzítés során kevesebb helyre van szükség. 

2. Gyorsabb gyógyulás és kevesebb kellemetlenség

Általában kisebb sebészeti beavatkozást igényelnek, és a gyógyulási folyamat is gyorsabb lehet. Az alacsonyabb invazivitás miatt a páciensek kevesebb kellemetlenséget tapasztalhatnak a beültetés után, és gyorsabban visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez.

3. Költséghatékonyság

Az eljárás költsége általában kevesebb, mint a hagyományos implantátumok esetében. Ez a mini implantátumok esetében az anyagköltségek csökkenésének és az egyszerűbb műtéti technikáknak köszönhető.

4. Rövidebb ideig tartó beavatkozás

Az mini implantátumok behelyezése rövidebb ideig tart, mint a hagyományos implantátumok esetén. Állcsontonként a beavatkozás 30-60 perc közötti időtartam alatt elkészül.

5. Kevesebb csontra van szükség

A mini implantátumok vékonyabb csavarok, mint a hagyományos implantátumok, ezért vékonyabb csontállomány is megfelelő a beültetésükhez. Ez azért előnyös, mert így azon páciensek is élvezhetik a rögzített protézist, akik nem rendelkeznek elég vastag csonttal a hagyományos implantátumok behelyezéséhez.

Ha tetszett, oszd meg!

További érdekes cikkeink

Az all-on-4 kezelés top 5 előnye
Ha elégedetlen jelenlegi fogsorával és álmodozik arról, hogy újra félelem nélkül haraphasson bele egy almába, vagy magabiztosan mosolyogjon, akkor itt van 5 ok, amiért érdemes...
Miért válassza az all-on-4 kezelést?
Az all-on-4 kezelés számos előnnyel járhat. Az új fogpótlások az all-on-4 eljárás során azonnal rögzítésre kerülnek, lehetővé téve a páciensek számára az azonnali fogpótlást és...
Sikeres all-on-4
Dr. Kovács Roland vezető fogorvosunk írása Látott Ön már all-on-4 technika előtte-utána röntgenképet? Szerintem bámulatos, nem hiába ez a kedvenc kezelésem és erről a technikáról...